Suroviny:gorg4

* 1 lyžica majonézy
* 1 lyžica lesného medu
* 1 hrsť mäty
* 1 hrsť žeruchy, 1 hrsť rokety
* 10 g orechovej zmesi
* 10 ml mlieka
* 20 ml octu balsamico
* 200 červeného grepu
* 50 gsýr gorgonzoly
* 60 g grapefruitu
* 60 g pomaranča
* 60 g zemiakov

Postup:

Červenú repu nakrájame na tenké plátky. Med zvaríme s balzamikovým octom. Repu nechajte asi štyri hodiny marinovať v mede. Zemiaky uvarte a nakrájame na tenké rezance. Pomaranč a grep nakrájajte na plátky. Gorgonzolu nakrájajte na kocky. Orechy opražte na sucho na panvici. Majonézu zmiešame s mliekom. Repu, zemiaky, ovocie, gorgonzolu a orechy zľahka premiešajte. Pridajte rukolu a žeruchu a zalejte majonézovým dressingom. Dochuťte soľou a ozdobte mätou.