Suroviny:

* 5 ks, staršie žemlegorg3
* 2 ks vajcia
* 60 ml mlieka
* 300 g hríby
* 1 PL maslo
* hrsť petržlenová vňať
* na formovanie knedlíčkov múka
* soľ
* čierne korenie mleté


Omáčka:

* 250 g gorgonzoly
* 60 ml mlieka
* 60 ml sladkej smotany
* trocha olivového oleja
* trocha masla


Postup:

Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na malé kúsky, na masle podusíme, pridáme petržlen. Necháme mierne vychladnúť, z vajec a žemľovej masy urobíme cesto – ak je riedke, pridáme strúhanku. Za pomoci múky formujeme knedličky a povaríme ich vo vriacej vode 4–5 minút.

Omáčka:

rozpustíme maslo, pridáme trochu olivového oleja, rozpustíme syr, pridáme mlieko a sladkú smotanu.