gorg2

Gorgonzola je syr veľmi silnej chute a vône, človek musí byť trochu otvorenejší netradičným vnemom na jazyku, inak ho neocení.

Suroviny:

* 400 g gnocchi
* 1-1,5 dcl mlieko
* 50-100 g syr gorgonzola
* korenie čierne mleté
* soľ

Postup:

Dáme variť vodu na gnocchi. Keď zovrie, osolíme ju a vhodíme gnocchi, necháme vrieť ešte cca 3 min. po tom, čo gnocchi vyplávajú na hladinu. V hrnčeku zahrejeme mlieko. Okoreníme, vsypeme doň na kúsky nakrájanú gorgonzolu a za stáleho miešania necháme rozpustiť až dosiahneme krémovú konzistenciu. Do omáčky vsypeme uvarené gnocchi, premiešame a podávame. Gorgonzola má dosť výraznú chuť a vystačí si sama.