kur_med1Suroviny:

* kuracie prsia
* tenké dlhé plátky údenej slaniny
* gorgonzola
* 2 dl smotana na varenie
* 3 dl mlieko
* 1 PL múka
* mleté čierne korenie
* soľ

Postup:

Prsia opláchneme, nakrájame na približne rovnaké kúsky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Každý kúsok obvinieme plátkom slaniny. Plátok masla 2 PL olivového oleja dáme rozpustitť na panvicu. Na rozpálené maslo dáme smažiť obalené medailóny. Po 3 minutách otočíme na druhú stranu, osmažíme, vyberieme z panvice. Výpek zlejeme, použijeme tú istú panvicu, ale bez tuku. Nalejeme mlieko, necháme prevrieť. Do vracieho mlieka vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gongonzolu. Miešame, kým sa syr nerozpustí (masa bude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr). V šálke si vymiešame1 dl mlieka, 1 Pl polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver zjemníme smotanou na varenie. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi.