Surovinybrie_rec3

* 3 kuracie prsia
* korenie
* sojová omáčka
* 1/2 póru
* 4 menšie žampinóny
* olej
* soľ, čierne korenie
* syr Brie

Postup

Kuracie prsia rozrežeme na tenšie plátky a už nenaklepávame. Posypeme obĺúbeným korením, málo osolíme a okoreníne čiernym korením. Skládáme do misky a polejeme ich sojovou omáčkou po celom povrchu, dáme zaležať do chladničky, najlepšie do druhého dňa. V panvici rozohrejeme olej a plátky mäsa na nom opečieme do zlatej farby. Potom mäso vyberieme a vo výpeku opečieme na kolieska nakrájený pór a na plátky nakrájené žampinóny, môžeme zakryť pokrievkou a málinko podusiť, veľmi nepodlievať vodou. Na plátky mäsa poukladáme plátky syra Brie, vrátime ich do pánvice a syr polejeme porkovo-žampiňónovou zmesou. Môžeme ešte zapnúť plameň, aby sa syr roztiekol a celý obsah panvice se prehrial. Ako príloha sa hodia zemiaky v akejkoľvek úprave.